Студенти Франкового університету та учні МАН прослухали лекцію з військової журналістики

Чи бачили ви руки Героя, які тримають орден за бойову звитягу? Вони почорнілі та потріскані від солярки й мазуту… А чи можете уявити танкіста, який возить у своїй бойовій машині стоси книжок? Молодий хлопчина володіє кількома іноземними мовами, а поміж боями встигає взяти до рук книжку…Або ж воїна, який після бою схиляє коліна у молитві за душу поверженого ворога? Чи не суголосна його молитва зі словами у часописі Січового стрілецтва «Републиканський самохотник» – «всему українському Громадянству сповнення всіх найкращих мрій і бажань – а ворогам нашим «вразумінія». Ніколи не збагне північний сусід ментальну особливість українця, який стає на захист рідної домівки, але й не забуває про духовну брань із ворогом невидимим.   

Таких історій сьогоднішня війна знає безліч. Про все це і про воєнні будні наших захисників на східних теренах України розповів студентам факультету журналістики Франкового університету та слухачам львівської Малої академії наук військовий журналіст Тарас Грень.

До того ж, майбутні акули пера дізналися про усі тонкощі військової журналістики: як ідентифікувати фейкові новини, як монтувати відеоролики і вибудовувати відеоряд, аби досягти інформативності і вплинути на реципієнта, як формувати текст повідомлень і статей, а також багато інших секретів ведення невидимого бою. Оскільки вже традиційно агресію Росії проти України називають гібридною війною, то інформаційна сфера стала важливим простором протистояння ворогу. Як це втілюється практично, усі присутні мали нагоду побачити і на сторінках сучасного військового журналу, що отримали в дарунок.

Наостанок, діти доєднались до ініціативи АрміїINFORM і залишили свої  побажання та слова подяки на прапорі, який буде передано нашим захисникам.